Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Furunculul este o infecție a pielii caracterizată prin apariția unor umflături cauzate de răspândirea pe cale sanguină a stafilococului auriu.
Folosirea în comun a prosoapelor, lenjeriei, produselor cosmetice, obiceiuri alimentare deficitare, expunerea în mediu toxic, probleme imunitare, diabet, iritații fizice.
Persoana trăiește o furie pe care nu o poate exterioriza. Simte că individualitatea sa este amenințată, că este nevoit să se supună autorității celorlalți, că cei din jur îi periclitează viața. Se simte murdar, nu își poate exterioriza prea plinul emotiv care astfel iese la iveală. Poate fi furios din cauza unei despărțiri, a unei rupturi sau a unui eșec, a unei situații benefice de care nu a știut să profite. Crede că cineva vrea să i se bage pe sub piele. Se simte limitat în spațiul său vital.
Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra Anahata;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: smarald, jad, malahit, cuarț roz, aventurin;
Uleiuri esenţiale: lemn de santal, trandafiri, lemn de cedru.
Cataplasmele se aplică atât de fierbinți cât suportă pielea, dar fără să producă arsuri.
Alimentația va fi compusă în principal din fructe şi legume crude, evitându-se produsele iritante, grase, mezelurile, afumăturile, lactatele, dulciurile, alcoolul. Pentru prevenirea infectării locale, se va evita spargerea furunculului. După eliminare, locul va fi dezinfectat şi aplicat un pansament steril. De la apariție şi până la vindecare, procesul durează 10-14 zile.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Sfaturi diverse
Calciul este cel mai abundent mineral din organism. Pentru copiii până la 1 an, nevoile zilnice sunt de 0,7 grame, 1 gram până la 10 ani, 1,2 grame între 10 și 12 ani, 1,4 grame între 12 și 18 ani. În timpul sarcinii se recomandă 1,2 grame calciu zilnic, iar în perioada de lactaţie 1,3 grame zilnic. Cele mai bogate produse în calciu sunt: toate produsele lactate, gălbenușul de ou, legumele (inclusiv fasolea verde și boabele), mazărea (boabe), morcovii, țelina, gulioarele, castraveții, varza, fructele (îndeosebi merele), cerealele, floarea soarelui etc.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale